Jesus og de syv hjelperne

Fantes jesus? Fantes han ikke? Hvorfor spørre? Forandrer det noe? Betyr det noe i det hele tatt? Har vi bevis? Hvilke bevis er gode nok? Det er trist å se når ateister og religiøse diskuterer, rett og slett fordi under 20% av de som slenger seg på slike diskusjoner har argumenter bygd på intelligens som ligner noe mer enn den du finner hos 2 år gamle barn med downs. Det er enda tristere å se når ateistene argumenterer med at det ikke finnes bevis for at jesus fantes, 1) fordi det finnes vitenskapelige bevis, og 2) fordi det har lite med selve temaet å gjøre, selv om jesus på sett og vis var grunnleggeren av kristendommen.

Om jesus fantes eller ikke er likegyldig. Det vi får vite om i bibelen er en mann ved navn jesus, som ulikt mange andre i det daværende samfunnet forholdte seg til sine egne meninger og fulgte sin delvis medfødte sunne fornuft og medmenneskelighet. Han knuste fordommenes kraft og behandlet absolutt alle med lik respekt, og det er ikke kun en person opp gjennom historien som har gjort noe lignende. Vi har hatt flere episoder hvor folk har blitt henrettet pga. lovbrudd som de gjorde da de kjempet imot samfunnets absurde system, men som senere resulterte til positive samfunnsforandringer. Vi har hatt folk som bokstavelig talt har satt fyr på seg selv for en sak de brant for (U see what i did there?) og lista kan gå evig langt.  Forskjellen er bare at denne jesus mest sannsynelig var en av de første rebellene som oppnådde så mye oppmerksomhet som han gjorde, på en tid hvor man hadde muligheten til å skrive svart på hvitt.

Jesus er ikke bare bokstavelig talt guds sønn, hvilket på flere måter virker fullstendig ulogisk med tanke på at bibelen sier at alle er guds barn uansett. Han er bevist ikke kun en fantasifigur i en evig fjern myte. Han var ikke en gang en særlig stor fan av religion selv fordi de bandt folk til for mange regler på den tiden. Jesus er en person som representerer, og minner oss om, folk som står imot samfunnets absurde normer og regler, de som behandler sine medindivider med kjærlighet og respekt og som på toppen av det hele gjør noe med ambisjonene og ideene sine istedenfor å bable om dem sittende  i en kjeller omringet av pot, kommuniserende med sine like inkomponente venner. Så vær heller glad for at aktive samfunnskritiske folk finnes i steden for å prøve å benekte tidligere samfunnskritikere's eksistens. Det at jesus er bundet til en så forskrudd historie som den man finner i bibelen er uansett perverst med tanke på hvordan mange tolker den i mot hans ord. Vi kunne like så godt plukket han ut av den.


- Bildet hadde lite med tema å gjøre idag. Det kan ha noe med at det ble tegnet på bestilling der budskapet bak er søtt.

2 kommentarer

nathalie

08.12.2012 kl.18:36

hej :)

vad har du gjort idag ?

kram :)

Muffcakelord

09.12.2012 kl.02:38

Tragisk.

Skriv en ny kommentar

hits