Drøm, elsk og gi med måte

Man hører over alt at man aldri må gi opp. Man skal kjempe for sine drømmer og sine egne meninger, og man må alltid følge hjertet. Dette får vi høre i form av blant annet naive facebook-statuser og lidenskapelige filmer, men sannheten er at disse veiene er mer eller mindre uakseptert i det virkelige samfunn. De som ytrer sine meninger og er seg selv får bank i skolepausene bak en og annen anonym vegg, og de som følger sine drømmer blir ofte ledd av på veien. De som kun følger hjertet ender opp som en eller annen alkoholisert kunstner i et eller annet mørkt rom i en ikke-nedbetalt leilighet.

Det er igjen snakk om balanse. Det er helt klart at man bør følge sine drømmer og indre verdier, sine lidenskaper og naive tanker, dersom man ønsker å bidra til å lage en mer fargerik verden. Men dette er hardt arbeid med tanke på all motgangen man vil få i et ellers grått og kaldt samfunn. Man burde åpne hjertet sitt dersom man ønsker et sosialt nettverk fylt med elskverdige individer og et varmt sinn, men åpne det for mye og en hver kald storm som står for døren vil kunne slå deg helseløs og ta sinnet fra deg. Alt med måte, som de sier.

Derfor, ikke kjør deg selv så hardt. Det kan være du gir så mye at det danner seg et vakum og en sterk bitterhet over urettferdigheten som aldri ga deg noe tilbake, selv når du i utgangspunktet ikke forventet noe i gjengjeld. Det er lov til å ta pauser, kjøle ned og holde tilbake når det nærmer seg kanten til overdrivelse, men husk å aldri begrave deg så langt inn i isen at du ikke får deg ut igjen.


- Er du en varm eller kald person?

Vil du være den første til å kommentere?

Skriv en ny kommentar

hits